Karić uručila zahvalnice hrabrim sarajevskim policajcima

Karić uručila zahvalnice hrabrim sarajevskim policajcima
  • 14 Sep, 2023

„Hrabri sarajevski policajci poslali su važnu poruku svim građanima Sarajeva i cijelom društvu. Ponosna sam na njihovo nesebično djelovanje i srčanost koju su pokazali na terenu. Hvala vam što ovakvim pričama vraćate povjerenje Sarajki i Sarajlija u nadležne institucije“, poručila je gradonačelnica Benjamina Karić na današnjem prijemu pripadnika Policijske uprave Centar u Vijećnici.

Naime, Nekir Đulić i Kemal Hodžić spasili su život muškarcu na sarajevskom izletištu Skakavac, iako su se u trenutku dojave nalazili u ulici Kulovića, u centru grada.

Nije ih spriječila niti udaljenost, niti druge prepreke da pješače nekoliko kilometara te našeg sugrađanina fizički prenesu do mjesta gdje je reagirala Hitna pomoć, a naknadno i pripadnici GSS-a.

„Onaj ko spasi jedan život kao da je spasio cijelo čovječanstvo. Želim da znate da Grad Sarajevo prepoznaje ovaj hrabri čin Đulića i Hodžića, ali i cijele PU Centar na čelu sa komandirom Muhamedom Imširovićem“, dodala je Karić, simbolično im uručivši zahvalnice.

Gradonačelnici su zahvalili na dočeku, prijemu i prepoznatim naporima, ističući da su obavljali svoju profesionalnu, ali i građansku dužnost.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj