Dogradonačelnik Avdić na svečanom otvorenju European Judo Open Sarajevo 2023

Dogradonačelnik Avdić na svečanom otvorenju European Judo Open Sarajevo 2023
  • 16 Sep, 2023

Grad Sarajevo je ovog vikenda domaćin European Judo Open Sarajevo 2023 takmičenja koje se boduje za svjetsku i olimpijsku ranking listu.

Ovo je treći European Judo Open u Sarajevu kojeg organizira Judo savez BiH, i na kojem učestvuje 268 takmičara iz 31 zemlje.

Svečanom otvorenju, u ime Grada Sarajeva, prisustvovao je zamjenik gradonačelnice Samir Avdić. 

„Raduje me što je naše Sarajevo, kao tradicionalno dobar domaćin, ugostio najbolje džudiste i džudiskinje iz cijele Evrope. Džudo je jedan od najtrofejnijih olimpijskih sportova u BiH. Naši takmičari i njihovi treneri na najbolji način afirmiraju džudo sport i općenito sport našeg grada i domovine”, kazao je Avdić.

Smatra da je izvanredna tehnička organizacija ovog uistinu respektabilnog evropskog takmičenja potvrda da ovim sportom upravljaju veliki sportski znalci.

“Zato me ne bi čudilo da Evropska judo unija i ove godine dodijeli Judo savezu BiH priznanje za najbolju tehničku organizaciju takmičenja“, poručio je dogradonačelnik.

Također je izrazio uvjerenje da će naše reprezentativke i reprezentativci nastup u Sarajevu iskoristi na najbolji način i svojim rezultatima biti bliži učešću na Olimpijskim igrama u Parizu sljedeće godine.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj