Avdić - Marquier: Osnažiti saradnju sa Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC)

Avdić - Marquier: Osnažiti saradnju sa Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC)
  • 21 Sep, 2023

Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Samir upriličio je danas u Vijećnici prijem za novog regionalnog menadžera Međunarodne finansijske korporacije (IFC) za Zapadni Balkan, Nicolasa Marquiera.

Čestitajući na imenovanju gosp. Marquieru, dogradonačelnik Avdić istakao je ključnu ulogu Međunarodne finansijske korporacije u promociji ekonomske stabilnosti, razvoja i održivosti u zemljama Zapadnog Balkana koje prolaze kroz izazovne periode transformacije.

„Imamo ambiciozne planove za unaprjeđenje infrastrukture, razvoj privatnog sektora i stvaranje povoljnog poslovnog okruženja u našem gradu. Vaša podrška je od suštinskog značaja kako bismo ostvarili ove ciljeve i stvorili bolji životni standard za naše građane“, kazao je Avdić.

Dodao je da ovaj susret predstavlja priliku da se zajedno razmotre modaliteti kako bi se unaprijedili već postojeći dobri odnosi i pojačala posvećenost rastu privatnog sektora i njegovog ulaganja u ključna područja, koja se prevashodno odnose na zaštitu životne sredine, klimatske promjene, održivi razvoj…

“Očekujemo još snažniju saradnju i radujemo se budućim projektima koji će zajedno oblikovati bolju budućnost za grad Sarajevo i cijeli Balkan”, poručio je zamjenik gradonačelnice Samir Avdić.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj