Dogradonačelnik Avdić primio predstavnike Sparkasse Grupacije

Dogradonačelnik Avdić primio predstavnike Sparkasse Grupacije
  • 20 Nov, 2023

Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Samir Avdić danas je ugostio člana Uprave Grupacije i Steiermärkische Sparkasse AG iz Graza, Georga Buchera, predsjednika Uprave Sparkasse Bank dd BiH Amira Softića i direktoricu Direkcije za marketing, komunikacije i kvalitet usluge Sparkasse Bank dd BiH Elmiru Lalić.

Dogradonačelnik Avdić je tokom sastanka ukazao na značajnu ulogu Sparkasse Bank kao društveno odgovorne kompanije koja je dugogodišnjom podrškom pridonijela razvoju grada Sarajeva i drugih bh. gradova.

Gospodin Bucher je predstavio poslovni model Sparkasse Grupacije, kao i nove koncepte koji za cilj imaju izgradnju finansijskog zdravlja i održivog razvoja klijenata i zajednice. Istaknut je interes Grupacije za podršku u kreiranju boljeg kvaliteta života i održivijeg razvoja ekonomije kako u gradu Sarajevu, tako i u Bosni i Hercegovini. Prezentirana je i strateška opredijeljenost Grupacije u podržavanju projekata iz raznih oblasti, kao što su turizam, kultura, sport, poduzetništvo, start-upovi.

Dogradonačelnik Avdić je gostima predstavio infrastrukturne projekte koji su u pripremi i realizaciji, kako bi se obostrano razmotrila mogućnost saradnje u cilju finansijske stabilnosti i stvaranja kvalitetne poslovne klime u BiH i njenom glavnom gradu.

Sagovornici su se složili da Grad Sarajevo dostavi prijedlog konkretnih projekata koji bi mogli biti predmetom zajedničke saradnje sa Grupacijom Sparkasse.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj