Skaka poručio Sarajlijama: Budimo najbolji domaćini gostima iz cijelog svijeta

Skaka poručio Sarajlijama: Budimo najbolji domaćini gostima iz cijelog svijeta
  • 08 Jul, 2019

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka u povodu vrhunca turističke sezone poručio je građanima da čuvaju tradiciju i budu najbolji domaćini gostima iz cijelog svijeta.

“Poštovane sugrađanke i sugrađani, svjedoci smo da svaki dan sve više turista dolazi u naš grad. Sarajevo sve snažnije blista na svjetskoj turističkoj mapi, a mi kao domaćini postajemo sve važnije i ljepše lice naše države”, napisao je Skaka.

Podsjetio je sugrađane da je samo u prva četiri mjeseca ove godine registrovano 13,9 posto više turista nego u istom periodu prošle godine.

“Ovi podaci nas ohrabruju i podstiču na dodatne aktivnosti kako bi ostvarili puni potencijal, donijeli ekonomski razvoj i boljitak svim građanima. Grad Sarajevo svakodnevno radi na poboljšanju kvaliteta života svih nas. Nakon izgradnje Žičare i uređenja Trebevića kao turističke atrakcije, organizacije spektakularne proslave Nove godine, pokrenuli smo i snažne aktivnosti na promociji i privlačenju turista”, naveo je gradonačelnik Sarajeva.

“Početkom godine okupili smo u Sarajevu ugledne tour operatere iz Evrope, Azije, sa Bliskog istoka i iz regiona. Intenzivno smo radili na promociji Sarajeva kao poželjne destinacije, a mnoge svjetski poznate ličnosti poput Brucea Dickinsona, Luisa Figa i mnogih drugih su poslali lijepe poruke iz glavnog grada BiH. I ne samo to, brojnim pozitivnim procesima poboljšali smo životni prostor brinući se o egzistencijalnim pitanjima, važnim za sve nas. Sve resurse i ograničene ovlasti Gradske uprave stavili smo na raspolaganje građanima, poduzetnicima i ljudima od akcije. Ali, samo uz vašu podršku, Sarajevo može postati svjetska turistička destinacija i mjesto u kojem se svaki gost osjeća posebno”, istakao je dalje.

Grad Sarajevo kao glavni grad BiH je posebno bitan i u kulturološkom smislu, a Skaka navodi da svakodnevno svojim radom nastoje proširiti i tu platformu, pomno brinući o tradicijskim vrijednostima, specifičnostima i posebnostima Grada Sarajeva u multireligijskom smislu, njegovom privrednom kapacitetu, te u konačnici o gradu koji pripada evropskoj kulturi.

“Drage moje sugrađanke i sugrađani, pred nama je sami vrhunac turističke sezone. Želim vas na ovaj način pozvati da svi zajedno budemo dobri domaćini našim gostima, da dane koji su pred nama svi skupa učinimo vrijednim za grad Sarajevo. Svi mi pojedinačno činimo napore da unaprijedimo život u gradu čija ljepota zadivljuje, a stanovnici uvijek iznova oduševe svakog putnika namjernika i prolaznika kroz naš grad. Želim istaći da su vrata naše administracije otvorena za svaku vrstu pomoći svim stanovnicima i gostima. Kako bi svi zajedno čuvali ono što imamo, pokazali ono što znamo i vjerovali da samo rad i dobrota stvaraju bolje za sve nas!”, naveo je Skaka.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj