Gradonačelnik Abdulah Skaka upriličio prijem za ambasadora Republike Sjeverne Makedonije u BiH

Gradonačelnik Abdulah Skaka upriličio prijem za ambasadora Republike Sjeverne Makedonije u BiH
  • 07 Aug, 2019

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, primio je danas u Vijećnici ambasadora Republike Sjeverne Makedonije, Nj.E., Ekrema Ebibija. Sarajevo i Skoplje povezuje dugogodišnje prijateljstvo i tradicionalne veze u svim oblastima, multikulturalni su gradovi i razmjenjuju velika iskustva.

“Upoznao sam ambasadora sa kapitalnim projektima koje nova gradska administracija planira realizovati u cilju poboljšanja kvalitete života svih građana. Na temelju naših pobratimskih odnosa, a u želji da se postojeći nivo saradnje unaprijedi, usaglasili smo da postoji prostor za značajno unapređenje u svim sferama života”, istakao je Skaka.

Za početak je predloženo pokretanje bilateralne kulturne saradnje u oblasti umjetnosti, u vidu multikulturalne izložbe grupe umjetnika koji bi svoja djela predstavili u nekoliko tehnika, slika i crteža, a prema mogućnostima galerije ili muzeja.

Tokom susreta konstatovano je da dobre odnose gradova Sarajeva i Skoplja treba nastaviti i zajednički unapređivati realizacijom konkretne privredne, ekonomske i turističke saradnje.

Ambasador Ebibi izrazio je spremnost EU integracija za razmjenu iskustva sa Bosnom i Hercegovinom, te pozdravio organizaciju Summita zemalja jugoistočne Evrope na kojem su učešće uzeli i predstavnici Skoplja predvođeni gradonačelnikom, Petre Shilegovim.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj