Od 9. septembra u tri termina prikazivanje kultnog dokumentarca „Scream for me Sarajevo“ u Vijećnici

Od 9. septembra u tri termina prikazivanje kultnog dokumentarca „Scream for me Sarajevo“ u Vijećnici
  • 05 Sep, 2019

Grad Sarajevo i JP Sarajevo, pored brojnih zanimljivih i raznovrsnih sadržaja i događaja, ponudit će posjetiocima Vijećnice još jedan projekat vrijedan pažnje.

Od ponedjeljka, 9. septembra do 31. decembra ove godine, svaki dan u tri termina: 11.00, 14.00 i 17.00 sati, bit će prikazivan višestruko nagrađivani bh. dokumentarni film „Scream for me Sarajevo“.

Svi posjetioci kupovinom ulaznice u Vijećnicu, moći će pogledati ovaj kultni dokumentarac koji prati dolazak svjetski poznatog muzičara Brucea Dickinsona i njegovog benda Iron Maiden u opkoljeno Sarajevo u decembru 1994. godine, kada je održao koncert u Bosanskom kulturnom centru (BKC).

Ovo će biti ponovni susret i još jedan vid zahvalnosti Bruceu Dickinsonu, našem Počasnom građaninu i njegovim prijateljima iz banda, ali i prilika da svi oni koji odluče posjetiti Vijećnicu u narednom periodu, pogledaju ovaj nevjerovatan dokumentarac koji je od historijskog značaja za Grad Sarajevo, jer je na najbolji mogući način ispričao priču o preživljavanju i neuništivosti Sarajeva pod opsadom.
Ovaj projekat predstavlja jedinstvenu simboličnu kombinaciju Filma i Vijećnice, koji nam zajedno donose priču o nadi u vremenu rata, potvrdu duhovne vitalnosti Sarajeva i Bosne i Hercegovine, a i poruku da je muzika moćno sredstvo u povezivanju ljudi, širenju ljubavi, prijateljstva i mira. Ideja o nastanku filma „Scream for me Sarajevo“ potekla je od autora Jasenka Pašića, dok je režiju ovog dokumentarnog ostvarenja potpisao Tarik Hodžić.
Za cjelokupnu realizaciju filma bila je zadužena Prime Time produkcija iz Sarajeva na čelu sa producentom Adnanom Ćuharom. Film je prošle godine krenuo u svjetsku distribuciju promovirajući Grad Sarajevo po cijelom svijetu. Prikazan je na više od 20 festivala širom svijeta. Do sada je osvojio 10 nagrada, posljednju za najbolji dokumentarni film na CIMFEST-u u Chichagu, Sjedinjenim Američkim Državama.
Podijeli:

Najnoviji sadržaj