Gradonačelnik Skaka: Grad Sarajevo nastavlja podržavati značajnu misiju Udruženja Think pink - Zajedno smo jedno

Gradonačelnik Skaka: Grad Sarajevo nastavlja podržavati značajnu misiju Udruženja Think pink - Zajedno smo jedno
  • 12 Sep, 2019

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, večeras je u Vijećnici prisustvovao drugom Think Pink Party-u. „Grad Sarajevo nastavlja podržavati plemenitu i značajnu misiju Udruženja, koja je od izuzetne važnosti u širenju svijesti o karcinomu dojke i zdravlju žena. Trebaju nam sistemska rješenja, ali nam treba i ovakav građanski aktivizam. Žena je stub zdrave porodice i zdravog društva”, istakao je gradonačelnik Skaka.

Ovom jedinstvenom događaju u Vijećnici prisustvovao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, predstavnici diplomatskog kora, te brojne zvanice iz društvenog, poslovnog i kulturnog života grada Sarajeva.

Prema riječima regionalne direktorice Udruženja "Think pink", Nele Hasić, želja im je da organizacijom ovog eventa, sa društveno odgovornim partnerima, institucijama, prijateljima i pojedincima, podijele djelić iskustva onoga što rade svih dana u godini, te da zajedno nastave aktivnosti vezane za edukaciju, redovne preglede i programe psiho-socijalne podrške.

Jedna od važnih aktivnosti ovog projekta je “Race for the cure” - šetnja za ozdravljenje, koja će se ove godine održati 29. septembra u Sarajevu u cilju osnaživanja zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke, koje su preživjele ovu bolest ili se i dalje bore sa njom.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj