Godišnjica ubistva šest naših sugrađana na Trgu ZAVNOBiH-a

Godišnjica ubistva šest naših sugrađana na Trgu ZAVNOBiH-a
  • 20 Sep, 2019

Na današnji dan prije 27 godina na Trgu ZAVNOBiH-a kod broja 10-12, na Alipašinom Polju, od granata ispaljenih sa agresorskih položaja iz Nedžarića ubijeno je šest građana, od kojih troje djece.

Život su izgubili Enes Muharemović, koji je imao nepunih sedam godina, Samir Ibrahimagić devet, a Adnan Mušanović nepunih 15 godina, te tri odrasle osobe Zoran Drndelić, Željko Lovrić i Rasim Šaškić.

Tim povodom danas je u ime Grada Sarajeva pomoćnica gradonačelnika Dragana Solaković položila cvijeće i odala počast nevinim žrtvama. Obilježavanju tužne godišnjice stradanja naših sugrađana prisustvovali su i učenici OŠ "Fatima Gunić", jer su dvojica ubijenih dječaka pohađali tu školu, a treći stradali dječak, najmlađi, je trebao da krene te godine u prvi razred.

Predsjednik Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. Fikret Grabovica poručio je mladima da uče, jer znanjem i obrazovanjem, kao svojim najjačim oružjem, savladat će mnoga životna iskušenja i graditi uspješnu budućnost kako svoju tako i ovog grada i države.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj