Delegacija pobratimskog Grada Friedrichshafena u posjeti Sarajevu

Delegacija pobratimskog Grada Friedrichshafena u posjeti Sarajevu
  • 01 Oct, 2019

Višečlana delegacija njemačkog grada Friedrichshafena na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Stefanom Kohlerom i predsjednikom Udruženja „Pro Sarajevo“ Berndom Fuchsom boravi u Sarajevu, u okviru redovne studijske posjete. Dva grada su u pobratimskim vezama od 1972. godine, a koji su i dalje vrlo intenzivne zahvaljujući obostranoj predanosti i iskrenoj volji građana oba grada.

„Svaki put kad dođemo u Sarajevo puni smo utisaka, kako zbog izgleda i razvoja grada, tako i zbog ljudi koji nas uvijek prijatno dočekaju“, istakao je dogradonačelnik Kohler.

Gosti iz Friedrichshafena u pratnji pomoćnice gradonačelnika Sarajeva Dragane Solković danas su posjetili Dom zdravlja „Omer Maslić“, u čiju obnovu i opremanje su Uprava i građani ovog partnerskog grada izdvojili značajna finansijska sredstva. Ovom prilikom su uručili donaciju za Pedijatriju DZ „Omer Maslić“.

Delegacija Friedrichshafena je potom obišla Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama.

„Posebno nam je zadovoljstvo pomoći jednu ovakvu instituciju koja pruža utočište i zaštitu ovoj djeci”, istakao je Fuchs te uručio donaciju Udruženja građana iz ovog njemačkog prijateljskog grada.

V.d. direktorica Dječijeg doma Samira Puzo upoznala je goste sa planovima ove ustanove vezane za integraciju i socijalizaciju djece, zahvalila za dugogodišnju podršku te uručila zahvalnicu i radove koju su izradili štićenici.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj