Sarajevo i Cottbus uspostavljaju jaču saradnju

Sarajevo i Cottbus uspostavljaju jaču saradnju
  • 02 Oct, 2019

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka primio je danas u Vijećnici Holgera Kelcha, gradonačelnika njemačkog grada Cottbusa sa kojim je dogovorio jačanje saradnje u različitim oblastima, posebno u primjeni najnovijih tehnologija.

U pratnji gradonačelnika Cottbusa bio je i Sven Petke, direktor predstavništva Fondacije Konrad Adenauer u BiH.

Prvi čovjek Grada Sarajeva zahvalio je Vladi i narodu Njemačke za svu pomoć i podršku koju su tokom agresije i u poslijeratnom periodu pružili BiH i našem glavnom gradu.

„Među našim zemljama i građanima vlada jedna pozitivna energija. Želimo da nastavimo unapređivati dobre odnose BiH sa Njemačkom kao i sa gradovima s kojima Sarajevo ima partnerske veze. Također, Sarajevo i Cottbus imaju mnogo prostora za povezivanje preko projekata u oblasti primjene pametnih tehnologija, zaštite okoliša i razvoja turizma“, istakао je gradonačelnik Skaka.

Skaka je svog kolegu upoznao sa kapitalnim razvojnim projektima koje je realizovala, odnosno vodi aktuelna gradska administracija: „Svakodnevno radimo na projektima koji su primjeri pozitivnog razvoja našeg grada sa ciljem što bolje kvalitete života naših građana“, kazao je Skaka.

Učesnici današnjeg susreta složili su se da je mjesto Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji i NATO-u, što bi doprinijelo sigurnosti, političkoj stabilnosti i većem investiranju i ekonomskom razvoju.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj