Grad Sarajevo odao počast Vedranu Puljiću

Grad Sarajevo odao počast Vedranu Puljiću
  • 04 Oct, 2019

Danas se navršava punih deset godina od ubistva našeg sugrađanina i navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića, koji je svoj mladi život izgubio u neredima uoči utakmice NK Široki Brijeg – FK Sarajevo na stadionu Pecara u Širokom Brijegu.

Vedranov grob na „Barama“, posjetio je Nedžad Fazlija, koji je, u ime Grada Sarajeva, položio cvijeće i odao počast.

Cvijeće su položili i članovi porodice i prijatelji Vedrana Puljića zajedno sa rukovodstvom i navijačima njegovog bordo kluba.

Aktuelna gradska administracija na čelu sa gradonačelnikom Abdulahom Skakom osuđuje svaki oblik nasilja, koji sa sportom nema ništa, i u sjenu baca sve one koji na istinski i sportski način podržavaju i bodre svoje klubove.

Grad smatra da svi nadležni moraju učiniti mnogo više na donošenju zakonskog okvira koji će pospješiti borbu protiv huliganstva i nasilja i onemogućiti ovakve tragične događaje.

„Sport treba da spaja ljude, motivira ih, afirmira fair play takmičenja i druženja. Ali i da postane, što je još važnije, jedna vrsta posrednika kako bi se onemogućile društvene, nacionalne ili kulturne barijere“, istakao je gradonačelnik Skaka.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj