Gradonačelnik Skaka primio u nastupnu posjetu ambasadoricu Njemačke, Margret Marie Uebber

Gradonačelnik Skaka primio u nastupnu posjetu ambasadoricu Njemačke, Margret Marie Uebber
  • 09 Oct, 2019

Gradonačelnik Abdulah Skaka primio je danas u nastupnu posjetu ambasadoricu Savezne Republike Njemačke u BiH Margret Marie Uebber. Sarajevski gradonačelnik zaželio je ambasadorici Uebber dobrodošlicu u glavni grad BiH i uspjeh u obavljanju nove dužnosti.

Skaka je naglasio da je Njemačka svoje prijateljstvo prema našem narodu i zemlji pokazala svojom svesrdnom pomoći tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, a i danas je pokazuje podržavajući je na putu prema Evropskoj uniji.

„Gradu Sarajevu je jako važna međunarodna saradnja. Imamo veoma bliske i prijateljske veze sa tri njemačka pobratimska grada: Friedrichshafenom, Magdeburgom i Wolfsburgom, koja traju skoro 50 godina. Nisu prekidane ni u najteže doba za Sarajevo“, istakao je Skaka, te izrazio želju da Grad Sarajevo kao glavni grad države Bosne i Hercegovine uspostavi saradnju sa glavnim gradom Njemačke – Berlinom.

„Namjera nam je da odnosi Sarajeva i Berlina doprinesu daljem unapređenju inače odličnih odnosa između naših naroda i zemalja, kroz realizaciju projekata na svim poljima od interesa za naše građane”, kazao je Skaka.

Ambasadorica je dodala kako će slijediti tradiciju dobrih odnosa i saradnje između Njemačke i Bosne i Hercegovine kao i između pobratimskih gradova, te sa svoje strane pružiti punu podršku saradnji dva glavna grada.

Ambasadorica Uebber je još jednom istakla da je Njemačka prijatelj Bosne i Hercegovine i da je oduvijek bila među zemljama koje zagovaraju njen put u Evropsku uniju i NATO, što bi doprinijelo sigurnosti, političkoj stabilnosti i većem investiranju te ekonomskom razvoju.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj