Međunarodni šestoaprilski turnir u streljaštvu Streljački klub Sarajevo

Međunarodni šestoaprilski turnir u streljaštvu Streljački klub Sarajevo

13. Međunarodno streljačko takmičenje „ŠESTOAPRILSKI TURNIR 2020.“

Streljački klub Sarajevo nastavlja tradiciju koju je počeo prije rata da svake godine organizira Međunarodno streljačko takmičenje u čast oslobođenja Grada Sarajeva 1945. godine, pod nazivom ŠESTOAPRILSKI TURNIR. Obnavljanjem strelišta Zetra ponovo su se stekli uslovi da Streljački klub Sarajevo nastavi bogatu tradiciju i da u sklopu obilježavanja Dana Grada Sarajeva organiziramo ovaj, za nas i naš Grad, veoma značajan turnir.

Svake godine na takmičenje su pozivani strijelci iz desetak zemalja iz Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Austrije, Češke, Slovačke, Bugarske, Kuvajta, Italije, Makedonije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

ŠESTOAPRILSKI TURNIR se održava u Sarajevu od 03. do 05. aprila 2020. godine na strelištu ZETRA, u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji za seniore i seniorke u gađanju vazdušnom puškom.

Streljana ZETRA jedno je od savremenijih strelišta u Evropi sa modernom opremom, elektronskim metama i kompjuterskom obradom rezultata. Strelište posjeduje 32 streljačka mjesta sa elektronskim metama.

Prema pravilima Svjetske streljačke federacije (ISSF) za prvih osam takmičara i takmičarki organiziraju se finalna gađanja sa dodatnim hitcima. Takmičari gađaju na eliminacije dok na kraju ne ostanu dva takmičara koji u međusobnom duelu odlučuju tko je pobjednik takmičenja.

Ovaj turnir se uvrštava u kalendare takmičenja Svjetske streljačke federacije (ISSF) i Evropske streljačke konfederacije, što je jedno veliko priznanje svim streljačkim radnicima, našem Klubu, Streljačkom savezu BiH, gradu Sarajevu i državi Bosni i Hercegovini.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj