Grad Sarajevo postaje bogatiji za još jednu kulturnu atrakciju: Započela izgradnja kineskog paviljona

Grad Sarajevo postaje bogatiji za još jednu kulturnu atrakciju: Započela izgradnja kineskog paviljona
  • 17 Oct, 2019

Grad Sarajevo će postati bogatiji za još jednu kulturnu atrakciju kao rezultat saradnje glavnog grada Bosne i Hercegovine i kineskog grada Tianjin.

Naime, u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko” u općini Novi Grad, započela je izgradnja vrlo atraktivnog kineskog paviljona koji će obogatiti sadržaje ovog posjećenog okupljališta Sarajlija.

Projekat je nastao kao dio sporazuma između Sarajeva i kineskog grada pobratima. U svrhu promocije i očuvanja baštine, Grad Sarajevo će jednom od važnijih privrednih i ekonomskih centara Kine, pokloniti repliku sarajevskog Sebilja.

“Planirano je da Sebilj bude postavljen u jedan od najposjećenijih parkova u ovom gradu, kojeg godišnje posjeti više od 4 miliona ljudi. Odlučili smo na ovaj način dati svoj doprinos da se obogate sadržaji u najvećem sarajevskom parku „Safet Zajko“, istakao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić ističe da će kineski paviljon dodatno uljepšati i upotpuniti sadržaje Centra „Safet Zajko“, a sama izgradnja paviljona već je atrakcija za posjetioce.

Paviljon je tradicionalna kineska arhitektura sa originalnim konzolama i raskošno ukrašenim krovom.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj