Hrvatsko narodno vijeće BiH uručilo zahvalnicu Gradu Sarajevu

Hrvatsko narodno vijeće BiH uručilo zahvalnicu Gradu Sarajevu
  • 22 Oct, 2019

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka primio je danas u Vijećnici delegaciju Hrvatskog narodnog vijeća BiH i partnerskih hrvatskih nevladinih organizacija sa sjedištem u Sarajevu, koje je predvodio predsjednik HNV BiH, Marijo Pejić.

Članovi delegacije su ovom prilikom informisali gradonačelnika Skaku o djelatnostima, projektima kao i programskim ciljevima udruženja. Razgovaralo se i o projektima i aktivnostima koja se realiziju u saradnji sa Gradom Sarajevom, kao i o problemima sa kojima se u svom radu susreću ova udruženja.

„Vaš doprinos u izgradnji Sarajeva kao prestižnog evropskog grada, u kojem će se ljudi međusobno razumijevati, komunicirati i stvarati novu kvalitetu života, od neprocjenjivog je značaja. Nastavit ćemo zajedno raditi na očuvanju glavnih vrijednosti svakog društva, a to su jedinstvo, dijalog i otvorenost za sve narode, kulture, religije na ovim prostorima. Siguran sam da ćemo i ubuduće imati dobru saradnju i prijateljske odnose na dobrobit svih naroda i stanovnika Sarajeva i Bosne i Hercegovine“, kazao je Skaka.

Marijo Pejić je gradonačelniku Skaki uručio zahvalnicu za dosadašnju podršku Grada Sarajeva radu Hrvatskog narodnog vijeća BiH, kao i za doprinos očuvanju kulture i tradicije bosanskohercegovačkih Hrvata.

Hrvatsko narodno vijeće BiH ove godine je obilježilo 25 godina svoga djelovanja za koje je 2011. godine dobilo Šestoaprilsku nagradu, najviše priznanje Grada Sarajeva.

 

 

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj