Festival dječije umjetnosti FEDU

Festival dječije umjetnosti  FEDU

Udruženje za promociju kulture „Fani“ /2015/

Festival dječije umjetnosti (FEDU) prvi je internacionalni umjetnički festival za djecu u BiH i regionu.

U okviru Festivala održava se takmičarski dio iz oblasti: teatar, književnost, muzika i likovna umjetnost, u kojima učestvuju autori iz cijele Regije, pored djece (učenika osnovnih škola) koji djeluju u posebnoj kategoriji.

FEDU je festival dramskog, literarnog, muzičkog i likovnog karaktera na kojem se afirmira stvaralaštvo za djecu, ali i dječije stvaralaštvo.

FEDU dodjeljuje glavne nagrade pod nazivom: Planeta Teatra, Planeta Bajki, Planeta Muzike i Povelje za najbolje mlado spisateljsko pero.

Iz oblasti teatra dodjeljuje se i slijedeće nagrade: Nagradu za najboljeg glumca i glumicu, najboljeg reditelja, za najbolji dramski tekst ili adaptaciju, te nagradu publike “Najjači aplauz”.

Iz oblasti književnosti dodjeljuje se, osim prvog, i druga i treća nagrada Konkursa za najbolju neobjavljenu bajku afirmiranih stvaraoca. Kao i drugu i treću nagradu konkursa za najbolju neobjavljenu bajku – kategorija učenika završnih razreda osnovnih škola.

FEDU dodjeljuje nagrade i za najbolji umjetnički rad iz slikarstva i kiparstva, najbolji muzički vokal i autorsku kompoziciju, muzičku predstavu te specijalne nagrade za naše najmlađe kreativce.

Sime Milutinovića 15/4

E-mail: [email protected]

Tel. +387 61 337 407

Podijeli:

Najnoviji sadržaj