Grad Sarajevo će podržati i ovogodišnji Diplomatski zimski bazaar

Grad Sarajevo će podržati i ovogodišnji Diplomatski zimski bazaar
  • 13 Oct, 2019

“Grad Sarajevo će podržati i ovogodišnji Diplomatski zimski bazaar”, naglasio je gradonačelnik Abdulah Skaka tokom današnjeg susreta sa suprugama ambasadora u BiH, koje djeluju u Organizacionom odboru ove manifestacije.

„Drago mi je da je ova gradska administracija uspjela uspostaviti odličnu saradnju i stabilno finansiranje Bazara, ali i da smo uspjeli prezentovati i integrisati tradiciju Sarajeva u Bazar“, istakao je Skaka i izrazio zadovoljstvo inicijativom koja ne potiče od vladinog sektora, a društveno je korisna.

Darina Kolembusova, supruga slovačkog ambasadora, Anthoussa Diakopoulos, supruga grčkog ambasadora, Annarita Lipello, supruga talijanskog ambasadora, Martina Field-Klisović, supruga britanskog ambasadora i Zsófia Kuszenda, supruga zamjenika ambasadora EU, gospodina Khaldouna Sinnoa, te Nataša Musa, sekretar Udruženja građana DWB i koordinatorica projekta, zahvalile su gradonačelniku i njegovoj supruzi, gospođi Majdi Skaki na već tradicionalnom učešću u ovom humanitarnom projektu.

Održat će se početkom decembra ove godine, a Grad Sarajevo će ponovo za sve posjetitelje imati štand sa tradicionalnim delicijama i rukotvorinama.

Predstavnicima nevladinih organizacija u Bosni i Hercegovini koje pomažu djeci i mladima, prošle su godine uručeni čekovi u ukupnom iznosu od 212.000 KM, koji je prikupljen tokom Bazara.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj