Grad Sarajevo finansijski podržao Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“

Grad Sarajevo finansijski podržao Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“
  • 14 Oct, 2019

„Postoje projekti koji, zbog svoje humanosti i opće koristi, zaslužuju našu stalnu i bezrezervnu podršku. Roditeljska kuća Udruženja ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ te stan koji je za iste potrebe osigurao Grad Sarajevo su među njima“, poručio je jutros gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka tokom sastanka sa predstavnicima ove organizacije na čelu sa direktorom Fikretom Kubatom.

Povod za susret je bilo potpisivanje sporazuma o finansijskoj podršci Grada ovom udruženju koja ove godine, uz saglasnost Gradskog vijeća, iznosi 20.000 KM. Sredstva su namijenjena, između ostalog i za održavanje stana koji koriste porodice oboljele djece, a koji je ranije osigurao Grad Sarajevo.

– Na izvjestan način ovo udruženje čuva obraz cijelog društva i olakšava ne samo djeci nego i cijelim porodicama najteže trenutke u životu. Zato mi njima moramo olakšati njihov posao – rekao je Skaka.

Direktor Kubat se tom prilikom zahvalio gradonačelniku na kontinuiranoj saradnji i podcrtao važnost činjenice da Grad stoji uz Udruženje.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj