Održana Komemorativna sjednica povodom smrti Mire Jurić, zamjenice predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva

Održana Komemorativna sjednica povodom smrti Mire Jurić, zamjenice predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva
  • 26 Oct, 2019

Komemorativna sjednica povodom smrti Mire Jurić, zamjenice predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva,  održana je u Vijećnici u prisustvu članova porodice, zvaničnika Federacije, Kantona i Grada Sarajeva, gradskih vijećnika i prijatelja.

Nakon što su prisutni odali počast, prigodnim riječima, od Mire Jurić oprostio se predsjedavajući Gradskog vijeća dr. Igor Gavrić.

“Osobno sam imao sreću i privilegiju biti prvi saradnik našoj dragoj Miri. Obavljajući funkciju zamjenice predsjedavajućeg Gradskog vijeća, shvatio sam da spada u rijetke dragocjene ljude na koje se mogu  uvijek osloniti, na ljude koji daju mnogo više nego što traže, na ljude od kojih se mnogo može naučiti. Bila je iznimna po tome što se uvijek brinula za druge, a da pritom nije tražila ništa za sebe, što je odlika velikih ljudi”, istakao je, između ostalog, dr. Gavrić.

Dodao je da će lik i djelo Mire Jurić, svima koji su je poznavali, ostati putokaz i primjer kako se čovjek treba ponašati i živjeti, te koje mu vrijednosti u životu moraju biti na prvom mjestu.

Zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća Edina Gabela govoreći o provedenim zajedničkim trenucima, istakla je da je Mira Jurić, svojim  riječima i djelima, svaki dan dokazivala koliko je veliki čovjek bila.

„Bila je visoko moralna i tolerantna, ali uvijek jednostavna i dostupna. Veliko joj hvala na svemu što je kroz svoj život učinila za naš grad i društvo u cjelini“, kazala je Gabela.

Od Mire Jurić se, prigodnim govorom, oprostio i njen kolega iz Općinskog vijeća Općine Novi Grad, bivši zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Salko Nikšić.

Mira Jurić, zamjenica  predsjedavajućeg Gradskog vijeća, preminula je 24. oktobra u 64. godini, nakon kratke i teške bolesti.

Bila je dugogodišnja zastupnica u Skupštini KS i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Prije dvije godine imenovana je za zamjenicu predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva ispred Kluba vijećnika USD-BOSS, a bila je i vijećnica u Općinskom vijeću Novi Grad.

Rođena je 1955. godine u Foči, a po struci je bila ekonomski tehničar.

Bila je predsjednica Unije socijaldemokrata BH, a osim u politici, Jurić je dugo godina radila i u Sarajevskoj pivari.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj