Odgođena šesta sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

Odgođena šesta sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH
  • 29 Oct, 2019

SARAJEVO, 29. oktobra (FENA) - Iako je formalno otvorena danas, šesta redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je odgođena. Novi termin bit će poznat naknadno.

Odgoda je dogovorena na sjednici kolegija Doma tokom pauze koju je nedugo po otvaranju sjednice tražio Klub poslanika Stranke demokratske akcije radi usaglašavanja.

Nezvanično je to protumačeno kao usaglašavanje u vezi sa dnevnim redom za koji je bio predložen set zakona iz fiskalne politike, među njima zakon o porezu na plate u FBiH i zakon o doprinosima.

Nakon pauze, odnosno zasjedanja Kolegija, predsjedavajući Doma, Mirsad Zaimović, je obrazložio da je uz navedene zakone podnesen veliki broj amandmana poslanika i da poslanički klubovi nekih stranaka smatraju da fiskalno zakonodavstvo nije moguće razmatrati dok Parlamentu ne bude predočena i prateća simulacija mogućih ekonomskih efekata u budućoj njegovoj primjeni.

Šesta redovna sjednica odgađana je još jednom dosad, 9. oktobra, kada je također nezvanično komentirano da nema saglasnosti koalicionih partnera o predloženim zakonima o porezu na dohodak i doprinosima.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj