Realizirana akcija sadnje drveća na Soukbunaru

Realizirana akcija sadnje drveća na Soukbunaru
  • 14 Nov, 2019

Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice općine Centar Sarajevo je u saradnji sa Kantonalnim javnim komunalnim preduzećem "Park" danas organizovala veliku akciju sadnje stabala na prostoru nekadašnjeg rezervoara na Soukbunaru gdje se trenutno nalazi ciciban igralište i park na kojem je planirana izgradnja multifunkcionalnog sportskog igrališta.

Ova akcija, u kojoj su učešće uzeli pripadnici općinskog štaba civilne zaštite i mjesnih odbora, realizuje se na inicijativu načelnika općine Centar Nedžada Ajnadžića koji je istakao važnost ove i drugih akcija koje imaju za cilj unapređenje stanja naše životne sredine i poboljšanja standarda života naših sugrađana.

Služba civilne zaštite i mjesne zajednice općina Centar je danas angažirala 35 pripadnika mjesnih štabova civilne zaštite: "Donji Velešići", "Hrastovi-Mrkovići", "Nahorevo", "Park-Višnjik", "Skenderija-Podtekija", "Trg oslobođenja-Centar", te sa Soukbunara, koji su zajedno sa pripadnicima preostalih mjesnih štabova civilne zaštite Centra u protekli ponedjeljak iskopali i pripremili zemlju za sadnju novih sadnica na Soukbunaru.

- U partnerskom odnosu našeg preduzeća i općine Centar, odnosno civilne zaštite, danas smo posadili 25 sadnica breza i deset sadnica voćki od čega pet jabuka i pet trešnji. Ovo je samo početak jedne dobre priče koja će imati svoj nastavak sve sa ciljem da ovaj kompleks na Soukbunaru dobije svoj finalni izgled prelijepe zelene oaze - kazao je voditelj projekta u ime KJKP "Park" Nenad Radović.

Akcija sadnje drveća će biti nastavljena i u narednom periodu, saopćeno je iz općine Centar.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj