U BiH oblačno i vjetrovito: Temperatura i do 20 stepeni

U BiH oblačno i vjetrovito: Temperatura i do 20 stepeni
  • 16 Nov, 2019

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme. Jače padavine na području Krajine. Slabija kiša u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19 stepeni.

Drugog dana vikenda u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i vjetrovito. Prijepodne slabija kiša na području Krajine, Hercegovine i jugozapada Bosne. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na ponedjeljak jače padavine u većem dijelu zemlje, osim na istoku i sjeveroistoku Bosne. 

Vjetar umjeren i jak južnog i jugoistočnog smjera. Povremeno olujni udari juga su mogući od Krajine preko dijela centralne Bosne, jugozapada Bosne i Hercegovine. U večernjim satima vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni.

U ponedjeljak, pretežno oblačno vrijeme. Glavnina padavina u jutarnjim satima. Veći dio dana sa slabom kišom. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometereološkog zavoda BiH.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj