BIHAMK: Upozorenje za vozače zbog jakih udara vjetra na pojedinim dionicama u BiH

BIHAMK: Upozorenje za vozače zbog jakih udara vjetra na pojedinim dionicama u BiH
  • 16 Nov, 2019

Na jake udare vjetra iz BIHAMK-a upozoravaju vozače na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, kao i na području Livna, Bosanskog Grahova, Mrkonjić Grada i Glamoča. Pažnja je skrenuta i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja.

- U toku su radovi na asfaltiranju mostova kod tunela Vranduk II (Zenica-Nemila) zbog čega se večeras do 00:30 sati saobraća naizmjenično, jednom trakom. U terminu od 00:30 do 05 sati saobraćaj je potpuno obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prijelaza) i Ključ-Bosanski Petrovac (na prevoju Lanište). 

- Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu - saopćeno je iz BIHAMK-a. 

Podsjetimo, na snazi je zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme. 

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

AUTOPUT
A-1

Butile-Sarajevo zapad, zbog radova na lokalitetu Treševine, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u traku za pretjecanje.
Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u traku za pretjecanje.

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-1.8 Srebrenik-Orašje, zbog sanacije tunela Ormanica vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

M-5 Jošanica-Stup (Rajlovac), zbog izvođenja neophodnih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Hrenovica-Mesići, zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.

Lanište-Ključ, zbog izvođenja neophodnih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-14 Bosanska Krupa, zbog izvođenja neophodnih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-16 Karanovac-Crna Rijeka, zbog radova na sanaciji klizišta saobraća se jednom trakom naizmjenično.

M-17 Zenica-Nemila, u toku su radovi na asfaltiranju u tunelu Vranduk II (Zenica-Nemila) zbog čega se od 05 do 00:30 sati saobraća naizmjenično, jednom trakom. U terminu od 00:30 do 05 sati saobraćaj je obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraća se usporeno u zoni izvođenja radova.

GP Doljani-GP Metković, na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

M-17.3  Neum-Stolac (Stolovi-Drenovac), zbog izvođenja radova saobraćaj se preusmjerava na privremenu obilaznicu.

M-18  Sarajevo-Trnovo, zbog radova na izgradnji MHE Krupac na rijeci Željeznici, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Kladanj-Stupari (Stanovi), zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu privremenu signalizaciju.

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

M-20 Ustiprača-Goražde-Ustikolina, zbog sanacionih radova i izgradnje kružnog toka saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

REGIONALNI PUTEVI

R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo), zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.
R-419 Jablanica-Risovac (Sovićka vrata-potok Zec), zbog završnih radova saobraća se usporeno.

R-425a Tromeđa-Zvirovići, zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva.

R-454a Bratunac-Drinjača, zbog radova na sanaciji klizišta od 00 do 07 sati i od 16 do 00 sati na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.
R-458 Lopare -Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Ćelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R-469 Živinice-Međaš (dionica kružni tok Aerodrom)-Dubrave, zbog radova na izgradnji kružnog toka na dijelu regionalne ceste saobraća se usporeno, uz postavljenu signalizaciju.

R-907 od raskrsnice sa M-18 u dužini od 1000 metara (naselje Pendičići), zbog sanacionih radova na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, od 08 do 17 sati.

KANTON SARAJEVO

- Zbog snimanja serijala TV spota, 16. i 17.11. od 06 do 18 sati, obustavlja se saobraćaj u ulici Franje Račkog (od raskrsnice sa ulicom Koste Hermana do spoja sa ulicom Vilsonovo šetalište). Iz istog razloga i u isto vrijeme najavljene su kraće obustave saobraćaja (5-10 minuta) u ulici Koste Hermana (kod br.11).

- Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Adema i Muradifa Omerspahića (od spoja sa ulicom Vladimira Preloga do raskrsnice sa ulicom Sulje Jahića) u terminu od 08 do 16 sati na snazi je obustava saobraćaja. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce.

- Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Magribija u terminu od 07:30 do 16 sati na snazi je obustava saobraćaja. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce.

- Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Kranjčevićeva u terminu od 07:30 do 16 sati moguće su etapne obustave saobraćaja. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce.

- Zbog izvođenja sanacionih radova u ulici Stjepana Tomića (od raskrsnice sa ulicom Marcela Šnajdera do ulazne kapije KCUS za urgentni centar) u terminu od 00 do 24 sati na snazi je obustava saobraćaja.

- Zbog izvođenja radova od 07:30 do 16 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Buka (od raskrtsnice sa ulicama Mehmeda Spahe i Kaptol, do raskrsnice sa ulicom Dalmatinska. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Dalmatinska-Mehmeda Spahe-Kaptol-Maršala Tita.

-Zbog deminerskih radova u ulici Biočki put, svakim radnim danom u vremenu od 08 do 15:30 sati dolazi do 20-minutnih obustava saobraćaja uz 10-minutna propuštanja.

-Zbog deminerskih radova na lokalnoj saobraćajnici „Butila-Mostarsko raskršće“ ulica Osik, svakim radnim danom u vremenu od 08 do 15:30 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja uz 10-minutna propuštanja.

- Zbog izvođenja sanacionih radova u ulici Rustempašina (od kružnog toka do Rustempašinog mosta) u terminu od 08 do 16 sati dolazi do etapne obustave saobraćaja.

- Zbog izvođenja sanacionih radova obustavljen je saobraćaj u ulici Dolina (od spoja sa ulicama Augusta Bruna i Magribija do spoja sa ulicom Kranjčevićeva) u terminu od 07:30 do 16 sati. Za vrijeme obustave, alternativni pravac je Kralja Tvrtka-Augusta Brauna-Fra Anđela Zvizdovića.

- Zbog izvođenja radova na izgradnji podzemne garaže sa višenamjenskim trgom od 00 do 24 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Avdage Šahinagića. Alternativni pravci za vrijeme obustave su: ulica Veliki Alfakovac-Alfakovac-Megara-Džemala Čelića-Mehmeda Mujezinovića-Franjevačka-Konak-Obala Kulina bana i obratno.

- Zbog sanacije klizišta u ulici Hakije Kulenovića privremeno je izmjenjen režim saobraćaja (postojeći dvosmjerni saobraćaj se ukida i saobraćaj uspostavlja u jednosmjernom režimu). U funkciji je smjer iz pravca Jukićeve ulice, dok se iz pravca Odobašine ulice može doći samo do tunela.

- Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Pehlivanuša, Goruša, Vlakovo, Kovači, Armije Republike BiH, Bare kod Stupa, Radenka Abazovića, Čobanija, Hamdije Kreševljakovića i Bosanski put (Ilijaš).

ČAPLJINA
Zbog radova na izgradnji kružnog toka na ulazu u grad (raskrsnica ulica Ante Starčevića i Gojka Šuška) saobraća se usporeno, uz postavljenu signalizaciju.

BRČKO
Zbog izvođenja neophodnih radova od 07 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Branislava Nušića, u dijelu naselja „Centar“. Vozila će se preusmjeravati alternativnim saobraćajnicama u gradu.

PRIJEDOR
U toku su radovi na izgradnji kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva M-4, M-15 i ulice 29. novembar u Prijedoru, zbog čega je saobraćanje usporeno, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj