BIHAMK: Savjetuje se opreznija vožnja, mogući povremeni jaki udari vjetra

BIHAMK: Savjetuje se opreznija vožnja, mogući povremeni jaki udari vjetra
  • 18 Nov, 2019

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima Bosne i Hercegovine, savjetuje se opreznija vožnju prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Na širem području Livna, Kupresa i Tomislavgrada upozorava se na povremene jake udare vjetra.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk tokom dana od 05.00 do 21.00 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21.00 do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prelaza) i Ključ-Bosanski Petrovac (na prevoju Lanište).

Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Iz BiHAMK-a podsjećaju da je na snazi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj