Polusatne obustave saobraćaja na MP Jajce-Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac

Polusatne obustave saobraćaja na MP Jajce-Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac
  • 19 Nov, 2019

Polusatne obustave saobraćaja uz 15 minutno propuštanje vozila aktuelne su od 07.00 do 16.00 sati na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, gdje se izvode sanacioni radovi. Poslije 16.00 sati na toj lokaciji saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05.00 do 21.00 sat. Od 21.00 do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prijelaza), Kladanj-Stupari (u mjestu Stanovi) i Ključ-Bosanski Petrovac (na prijevoju Lanište).

Podsjećaju se vozači da je na snazi zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj