Džaferović: Ovdje su pobjednici Bosna i Hercegovina i svi njeni narodi i građani, NATO podržava dokument koji smo usvojili

Džaferović: Ovdje su pobjednici Bosna i Hercegovina i svi njeni narodi i građani, NATO podržava dokument koji smo usvojili
  • 19 Nov, 2019

SARAJEVO, 19. novembra (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović izjavio je danas u Sarajevu da u današnjoj odluci o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH nema pobjednika niti pobijeđenog, od bilo kojeg političara ili bilo koje politike.

- Ovdje su pobjednici Bosna i Hercegovina i svi njeni narodi i građani - istakao je Džaferović.

Pojasnio je da je Predsjedništvo danas usvojilo program reformi Bosne i Hercegovine koji će biti dostavljen NATO-u dan nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara u Vijeću ministara BiH.

- Nakon toga je donesena odluka o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH koja će biti dostavljena Predstavničkom domu PSBiH - rekao je Džaferović.

Dodao je da su protekla dva mjeseca u Predsjedništvu, zajedno sa prijateljima iz svijeta i NATO-om, naporno radili i sačinili dokument koji omogućava nastavak saradnje sa tim savezom.

- Taj dokument je u skladu sa principom vladavine prava i podržavaju ga naši prijatelji iz svijeta i NATO - kazao je Džaferović. 

Naveo je da u narednom periodu očekuje deblokadu rada Predstavničkog doma PSBiH i uspostavu vlasti u cijeloj BiH.

- Ovdje je postignut konsenzus među članovima Predsjedništva koje je jednoglasno donijelo ovu odluku, jer nije moguć nikakav diktat, ni Džaferovićev, ni Dodikov, ni Komšićev, niti bilo kakav unilateralni diktat unutar BiH - naglasio je Džaferović.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj