Otvoren 9. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

Otvoren 9. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market
  • 05 Dec, 2019

SARAJEVO, decembar (FENA) - Paljenjem lampica na bogato dekoriranoj jelki, visokoj oko 15 metara, i velikim vatrometom, sinoć je u Parku Hastahana u Sarajevu otvoren 9. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market.

Riječ je o sajamskoj manifestaciji sa brojnim popratnim kulturnim, sportskim i zabavnim sadržajima, prilagođenim svim generacijama, koja će u glavnom gradu Bosne i Hercegovine trajati sve do 13. januara naredne godine.

Direktor Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa Nedim Lipa kazao je da je "događaj osmišljen ne samo da donese zabavu, već i da afirmira multietničku tradiciju Sarajeva".

- Ovo je grad koji baštini različite kulture, koje su vjekovima na ovim prostоrima zajedno živjele i zajedno gradile bolju budućnost. Ovo je događaj na kojem slavimo sve naše praznike. Pozivamo građane da tokom narednih 41 dan slavimo sve naše praznike, dva Božića, jevrejsku Hanuku i Novu godinu po gregorijanskom i julijanskom kalendaru, jer to je Sarajevo - kazao je Lipa.

Zamjenik gradonačelnika Grada Sarajeva Ivica Šarić rekao je da je "naša različitost naše bogatstvo".

FNA_114205.jpg - Otvoren 9. Coca-Cola Sarajevo Holiday Market
- Zato Grad Sarajevo podržava Holiday Market i podržavat će ga i dalje. On raste svake godine sve više, on je uvod u Novu godinu, sa dobrim koncertom na kojem bude prisutno stotinjak hiljada posjetilaca, gostiju i turista. To znači da je Sarajevu u evropskom trendu. Svima želim sretne sve praznike i da u pozitivnoj atmosferi ovako sretni uđemo u Novu godinu - izjavio je Šarić.    

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić rekao je da Sarajevo Holiday Market mjesto u kojem ima za svakoga po nešto, najviše za mlade ljude.

- Zadovoljan sam da je Općina Centar zajedno sa svima u ovoj dobroj priči - kazao je  Ajnadžić. Dodao je da je Općina Centar obezbijedila sredstva za ledenu plohu koju najmlađi sugrađani mogu besplatno koristiti 30 dana, tokom zimskog raspusta.          

Novitet ovogodišnjeg Marketa je Coca-Cola Holiday Promenada, prazničnim lampicama osvijetljena natkrivena šetnica. Duž promenade će biti postavljeni neki od učesnika u sajamskom dijelu Marketa, 25 izlagača, zanatlija i proizvođača rukotvorina, fan shopove sarajevskih sportskih klubova, proizvođača hrane, pića i mnogi drugi.

Zimsku čaroliju upotpunit će Luna park Bolero sa autićima, vrtuljkom, vozićem, helikopterima i kišobranima te Pony Ranch sa dva mala ponija i magarcem.

U mini tematskom parku posvećenom prazničnoj čaroliji nalaze se Coca-Cola suvenirnica, Slatka kuća i Kuća Djeda mraza, dok odrasli mogu uživati u ugostiteljskom objektu ispod šatora u After Work partiju i večernjim koncertima.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj