Gradonačelnik Skaka u Vijećnici ugostio predstavnike KUD-a Baščaršija

Gradonačelnik Skaka u Vijećnici ugostio predstavnike KUD-a Baščaršija
  • 08 Dec, 2019

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka ugostio je u Vijećnici predstavnike KUD-a Baščaršija, predsjednika društva Emila Trnku, sekretara Emir Salispahića i PR koordinatora Namira Čomagu, sa kojima je razgovarao o važnosti uloge kulturno-umjetničkih društava i ansambala pogotovo danas.

KUD Baščaršija je istinski i autentični reprezent bogate tradicije i kulturne baštine Bosne i Hercegovine i svih njenih naroda. Od posebnog značaja su vaspitno-obrazovni oblici rada društva Baščaršija sa mladim generacijama, zaljubljenicima u tradiciju, kulturu, pjesmu i plesnu igru.

- Grad Sarajevo će podržati aktivnosti i projekte ovog kulturno-umjetničkog društva. Neiscrpno bogatstvo bh. folklora, očuvanje identiteta, sakupljanje, obrada, umjetnička dogradnja i prezentacija igara i pjesama respektabilnog kulturnog naslijeđa i narodnih običaja – osnovna su orijentacija ovog društva, iz čijih je redova izrastao veliki broj afirmiranih profesionalnih umjetnika. KUD Baščaršija svojim sadržajima ujedno značajno obogaćuje kulturnu i turističku ponudu našeg glavnog grada - istakao je gradonačelnik.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj