U bibliotekama novosarajevskih osnovnih škola novih 800 lektira

U bibliotekama novosarajevskih osnovnih škola novih 800 lektira
  • 09 Dec, 2019

Općinski načelnik Nedžad Koldžo, 8. decembra ove godine, uručio je 800 školskih lektira direktorima osam novosarajevskih osnovnih škola.

Općina Novo Sarajevo izvršila je nabavku lektira za učenike od drugog do devetog razreda u cilju popunjavanja školskih biblioteka.

U obraćanju, općinski načelnik Nedžad Koldžo je podsjetio da, iako Općina Novo Sarajevo nije nadležna za oblast osnovnog obrazovanja, u svakoj prilici nastoji, u skladu sa mogućnostima, unaprijediti odgojno-obrazovni proces u osam novosarajevskih osnovnih škola.

„U toku su radovi na povećanju energetske efikasnosti u OŠ „Kovačići“, a u prethodnom periodu su završeni u osnovnim školama „Hrasno“,  „Čengić Vila I“ i „Malta“. Općina Novo Sarajevo pokrenula je ideju i sufinansirala izgradnju OŠ „Aneks“ sa ciljem da rasteretimo OŠ „Hrasno“. Sanirali smo krovove osnovnih škola „Grbavica I“, „Grbavica II“ i „Pofalići“. Opremili smo sve osnovne  škole kabinetima za mehatroniku, pametnim tablama, finansiramo prijevoz djece, osiguravamo ruksačiće…“ naglasio je, ovom prilikom, općinski načelnik.

U ime prisutnih direktora, Nermina Planinčić direktorica OŠ „Hrasno“, zahvalila se općinskom načelniku i Općini Novo Sarajevo na kontinuiranom praćenju potreba škola uz obećanje da će svaka knjiga naći put do učenika. Da svaka knjiga ima svoju vrijednost potvrdila je i Ajša Berbić, učenica šestog rada OŠ „Kovačići”.

Za nabavku lektira za novosarajevske osnovne škole u Budžetu Općine izdvojeno je 10.000 KM.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj