KINO Novi Grad: Zbog velikog interesovanja, projekcije filma „Snježno kraljevstvo“ 2 i naredna dva vikenda

KINO Novi Grad: Zbog velikog interesovanja, projekcije filma „Snježno kraljevstvo“ 2 i naredna dva vikenda
  • 13 Dec, 2019

Kino Novi Grad od otvaranja do danas bilježi sve veći broj posjetilaca, ljubitelja filmske umjetnosti. Protekla dva vikenda kino dvorana bila je ispunjena do posljednjeg mjesta. Projekciju animiranog filma „Snježno kraljevstvo“ 2 pogledalo je oko 800 posjetilaca. Prikazivanje je počelo u isto vrijeme kao i u drugim domaćim i svjetskim kinima, te naši mališani nisu morali čekati na Anu i Elzu, dvije junakinje ovog Diznijevog mega popularnog animiranog filma.

Uz najmlađe, uživali su i roditelji, kako u animiranom filmu, tako i u ugodnom ambijentu kina Novi Grad. Jedna od njih je Adela Demirović koja je istakla značaj blizine kina Novi Grad mjestu stanovanja. „Dobro je što je kino u ovom dijelu grada, jer mi živimo na Stupu i udaljenost do kina u centru grada je velika. Ovdje uvijek dolazimo, jer nam je lakše, cijene su pristupačnije, a i ambijent je ugodan“, kaže Adela.

Često u kino Novi Grad dolazi i Harisa Bačvić sa svojim mališanima. „Blizu nam je, a projekcije su iste kao i u gradu, ovdje nam je praktičnije, bliže, a imamo i parking“, ističe.

Emir Omanović kaže da dođe kad god ima priliku da pogleda film, jeftinije su karte u odnosu na kina u centru grada, a i parking je besplatan, što puno znači.

Zbog velikog interesovanja gledalaca, popularni animirani film „Snježno kraljevstvo“ 2 u kinu Novi Grad moći će se pogledati i naredna dva vikenda. Projekcije su u ustaljenim terminima, u subotu 21. decembra u 13 sati i nedjelju 22. decembra u 13 i 17 sati, kao i 28. decembra u 13 sati i 29. decembra u 13 i 17 sati.

U kinu Novi Grad od četvrtka do nedjelje se emituju svjetski igrani i animirani filmovi. Kino raspolaže sa 283 mjesta, a projekcijska sala opremljena je savremenom digitalnom opremom.

U protekloj godini više od 15.000 gledalaca posjetilo je kino gdje su imali priliku pogledati najznačajnija i najveća filmska ostvarenja, prikazana su 64 filma u više od 200 filmskih projekcija.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj