Održana svečana dodjela certifikata učesnicima projekta „Ekološka pravna klinika"

Održana svečana dodjela certifikata učesnicima projekta „Ekološka pravna klinika"
  • 16 Dec, 2019

Zahvaljujući finansijskoj podršci Misije OSCE-a u BiH i Grada Sarajeva u prostorijama Misije OSCE-a u Sarajevu 13. decembra održana je svečanost dodjele certifikata svim studentima koji su učestvovali na projektu „Ekološka pravna klinika“.

Projekat je trajao 3 mjeseca, gdje je učestvovalo po 10 studenata sa Pravnog fakulteta u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, sa ciljem unapređenja i primjene znanja u oblasti okoliša kao i međusobnog upoznavanja i dalje saradnje. Ukupno su održane 4 sesije, a na svakoj od njih studenti su slušali predavanja stručnjaka iz te oblasti i potom radili na studijama slučajeva.

Na svečanosti koja je upriličena u petak 13. decembra prisutnima se obratila šefica Misije OSCE-a u BiH, ambasadorica Kathleen Kavalec, koja je istakla značaj i dobrobit ovog projekta obzirom na prilike i vrijeme u kojem živimo, kao i zadovoljstvo samom realizacijom istoga uz želju da se i u budućnosti opet organiziraju ovakve pravne klinike.

Potom se prisutnima obratila Emina Veljović, izvršna direktorica Aarhus centra u BiH i  doc. dr. Radislav Lale, prodekan za nastavu na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu koji su izrazili želju i spremnost za nastavak saradnje na ovom, ali i na sličnim projektima.

Misija ovog projekta jeste da se razvijaju pravne vještine, kritičko mišljenje, te na taj način podstakne osjetljivost za aktuelne probleme okoliša u zajednici. Naročito je značajno da se uspostavi i održi saradnja na ovom polju u oba entiteta BiH, jer okoliš ne poznaje granice.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj