Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja
  • 14 Jan, 2020

Mjestimično vrlo gusta magla smanjuje vidljivost na dionicama puteva uz riječne tokove i u kotinama. Na mjestima pod maglom kolnici su vlažni i skliski.

Zbog niskih temperatura upozorava se na mjestimičnu poledicu na putevima u gorju, dok je u nizinama poledica moguća na prilazima tunelima i preko mostova.

Dionicama puteva koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Na dionici autoputa A1 Sarajevo sjever – Lepenica na lokaciji Treševine saobraćaj je preusmjeren u traku za pretjecanje.

Zbog radova u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica – Nemila) od 05.00 do 21.00 sat, saobraćaj će se odvijati dvosmjerno. Od 21.00 do 00.30 sati saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom naizmjenično, dok će od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel biti obustavljen.

Za vrijeme obustave, vozila do 7,5 t ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo (R-445 Zenica – Tetovo- Nemila), dok se vozila preko 7,5 t preusmjeravaju na dionice Doboj – Šićki Brod – Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo – Sarajevo.

Zbog radova na dionici M-16 Jajce – Crna Rijeka u mjestu Zdaljevac, saobraćaj se od 07.00 do 16.00 sati obustavlja po 30 minuta uz 15 minutno propuštanje vozila. Od 16.00 sati saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom naizmjenično.

Zbog izgradnje naplatne postaje “Čatrnja” na autoputu Banja Luka – Gradiška, saobraćaj se na mjestu izvođenja radova odvija usporeno.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje saobraćaja zbog radova očekivati je na: M-1.8 Srebrenik – Orašje (tunel Ormanica), M-5 Lanište – Ključ, M-17 Buna – Tasovčići i M-18 Kladanj – Stupari.

Zbog radova na deminiranju terena u blizini saobraćajnice mogući su povremeni zastoji tokom dana na M-1.8 Šićki Brod – Srebrenik (Podpeć) i M-14.1 Brod – Odžak (Klakari Donji).

Zbog radova na R-425a Tromeđa – Zvirovići obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok se saobraćaj ličnih vozila obustavlja povremeno.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja, saopćeno je iz IC AMSBiH-a.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj