BIHAMK: Magla smanjuje vidljivost, na putevima poledica i odroni

BIHAMK: Magla smanjuje vidljivost, na putevima poledica i odroni
  • 22 Jan, 2020

SARAJEVO, 22. januara (FENA) - Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla smanjuje vidljivost posebno na putevima u dolinama rijeka: Bosne, Save, Sane, Lašve i Vrbasa. Niske temperature doprinose formiranju poledice, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, a ima i odrona zemlje ili kamenja.

Iz BIHAMK-a podsjećaju na obavezno posjedovanje zimske opreme.

Zbog izvođenja radova na prijevoju Lanište na putnom pravcu Ključ-Bosanski Petrovac, danas od 09 do 16 sati dolazit će do povremenih obustava saobraćaja.

Polusatne obustave saobraćaj,a uz 15 minutno propuštanje vozila, aktuelne su u vremenu od 07 do 16 sati na magistralnom putu  Jajce-Crna Rijeka, gdje se izvode sanacioni radovi. Poslije 16 sati na ovoj lokaciji saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Na regionalnom putu  Crna Rijeka-Mrkonjić Grad danas od 11 do 16 sati, saobraćaj će biti obustavljen, a vozila će se preusmjeravati na putne pravce Kola-Stričići-Čađavica-Mrkonjić Grad i Crna Rijeka-Jajce-Mrkonjić Grad.

U tunelu Vranduk na magistralnom putu Zenica-Nemila, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.  

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“. Saobraćajne nezgode jedan su od glavnih uzroka smrti djece ispod 14 godina. Procjenjuje se da bi oko 70% djece preživjelo ili ne bi zadobilo teške povrede da su bila ispravno vezana u odgovarajućoj auto sjedalici. Zato ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK  KORISTITE AUTOSJEDALICU !  

Podijeli:

Najnoviji sadržaj