Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja
  • 26 Jan, 2020

Iz BIHAMK-a upozoravaju na moguću poledicu zbog niskih temperatura, naročito na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Skreću pažnju i na učestale odrone i savjetuju oprezniju vožnju.

Posjedovanje zimske opreme je zakonski obavezno.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka od 07 do 16.00 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava, uz 15-minutno propuštanje vozila. Poslije 16.00 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 sati do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima: Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište).

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj