Narednih dana pretežno oblačno, na planinama sa susnježicom i snijegom

Narednih dana pretežno oblačno, na planinama sa susnježicom i snijegom
  • 26 Jan, 2020

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne slaba kiša se očekuje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Poslijepodne i krajem dana, padavine se očekuju i u ostalim dijelovima.

Na planinama sa susnježicom i snijegom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, na jugu do 15 stepeni.

Prema prognozi za ponedjeljak, u BiH će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima ponegdje u Hercegovini može pasti i malo kiše. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni.

U Bosni i Hercegovini se u utorak očekuje pretežno oblačno vrijeme. Kiša se najprije očekuje na području Hercegovine i zapadne Bosne, a krajem dana padavine se očekuju i u ostalim dijelovima. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 5 i 10, na jugu do 13 stepeni.

U srijedu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, ponegdje u centralnim dijelovima i na jugu može pasti i malo kiše, a na planinama i malo snijega. Vjetar slab do umjeren, a u Krajini na momente i pojačan južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 5 i 10, na jugu do 13 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj