Skaka: Odgovorno pristupiti prema virusu corona, Sarajevo je turistička destinacija

Skaka: Odgovorno pristupiti prema virusu corona, Sarajevo je turistička destinacija
  • 26 Jan, 2020

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka pozvao je danas sve nadležne institucije da poduzmu potrebne mjere radi predostrožnosti u skladu sa standardima struke, a u vezi sa informacijama o opasnosti od virusa corona koji se pojavio u Kini, ali i u Evropi.

Apelujem da se, pored neophodnih i hitnih mjera prevencije, vrlo odgovorno pristupi cijeloj situaciji kako bi se spriječilo eventualno širenje panike ili dezinformacija. Pozivam i medije i sve one koji javno istupaju da to rade odgovorno i na temelju relevantnih informacija - rekao je Skaka. Mediji su objavili da grupa kineskih turista iz grad Wuhana gdje je izbila epidemija stiže u Sarajevo.

Vjerujemo našim stručnjacima i institucijama, ali istovremeno moramo imati u vidu da su građani uznemireni i traže reakciju. Grad Sarajevo je spreman ponuditi svaku vrstu pomoći i podrške nadležnima da se poduzmu mjere prevencije i zaštite. Glavni grad BiH je turistička destinacija i to treba imati posebno u vidu kada se pristupa ovakvim situacijama - naveo je Skaka.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj