Zvizdić - Ebibi: BiH i Sjeverna Makedonija imaju isti cilj, priključenje EU

Zvizdić - Ebibi: BiH i Sjeverna Makedonija imaju isti cilj, priključenje EU
  • 14 Feb, 2020

SARAJEVO, 14. februara (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sastao se sa ambasadorom Republike Sjeverne Makedonije u BiH Ekremom Ebibijem.

Tokom susreta predsjedavajući Zvizdić i ambasador Ebibi istakli su da BiH i Sjeverna Makedonija imaju isti strateški cilj po pitanju priključenja euroatlantskim integracijama i da će nastaviti aktivno sarađivati na ostvarivanju ovih ciljeva.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasador Ebibi saglasili su se da BiH i Sjeverna Makedonija imaju dobre bilateralne odnose koji se trebaju dodatno unaprijediti. Složili su se da je u narednom periodu neophodno raditi na poboljšanju parlamentarne saradnje, te na stvaranju povoljnijeg ambijenta za jačanje ekonomskih veza između BiH i Sjeverne Makedonije. Razgovarali su i o važnosti boljeg povezivanja i uspostavljanja avio-linije između Sarajeva i Skoplja.

Zvizdić i Ebibi su izrazili nadu da će se bilateralni odnosi dvije zemlje razvijati na obostranu korist, saopćeno je iz Sektora za odnose sa javnošću Parlamentarne skupštine BiH. 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj