RZC "Pionirska dolina" zatvoren za posjetioce zbog čišćenja vještačkih jezera

RZC "Pionirska dolina" zatvoren za posjetioce zbog čišćenja vještačkih jezera
  • 14 Feb, 2020

SARAJEVO, 14. februara (FENA) - Rekreativno-zabavni centar "Pionirska dolina" i zoo vrt zatvoren je za posjetioce zbog čišćenju vještačkih jezera.

U saopćenju za javnost KJKP 'Park' navodi da je, prije dva dana, započeto čišćenje taloga i mulja u oba vještačka jezera, u centralnom dijelu tog rekreativno-zabavnog centra.  

- O obimu posla govori i činjenica da 'Pionirska dolina' trenutno izgleda kao gradilište, ako je suditi po broju teške mehanizacije, mašina i radnika uključenih u taj posao - navodi se.  

Tim projektom bit će osigurani ljepši uslovi za život pernatim stanovnicima zoološkog vrta, doprinijet će i hortikulturnim ljepotama te zelene oaze.

- Iz Građevinskog preduzeća "Bosman" poslane su mašine u 'Pionirsku dolinu', za čišćenje i prikupljanje taloga. Tu su i kolege sa mehanizacijom iz KJKP "Rad". Za regulaciju vode iz jezera na terenu je podršku dalo i KJKP "Vodovod i kanalizacija".  

Zbog činjenice da jezera, na taj način, nisu čišćena nekoliko desetina godina na terenu su i pripadnici Federalne uprave civilne zaštite koji su spremni reagirati ako budu pronađena neeksplodirana ubojita sredstva. 

U projekat uređenja uključena je i kompletna mehanizacija i radna snaga preduzeća 'Park'. Cilj je što prije očistiti cjelokupan talog iz oba jezera, izvršiti navodnjavanje i taj rekreativno-zabavni centar ponovo otvoriti za posjetioce.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj