Grad Sarajevo nastavlja podržavati Biblioteku za slijepa i slabovidna lica BiH

Grad Sarajevo nastavlja podržavati Biblioteku za slijepa i slabovidna lica BiH
  • 20 Feb, 2020

Grad Sarajevo je i ove godine finansijski podržao rad Biblioteke za slijepa i slabovidna lica BiH i Sportskog društva slijepih i slabovidnih KS.

Tim povodom, gradonačelnik Abdulah Skaka danas je, prilikom posjete Biblioteci, sa direktorom Sakibom Plehom potpisao Ugovor.

„Grad Sarajevo u kontinuitetu nastavlja dugogodišnju tradiciju pružanja finansijske podrške Biblioteci u svrhu unaprjeđenja bibliotečnog fonda“, istakao je Skaka.

Zahvalivši se gradskim vlastima na kontinuiranoj podršci, direktor Pleh je kazao da Biblioteka raspolaže fondom od 29.167 bibliotečnih jedinica, koje koriste 1.334 slijepe i slabovidne osobe svih uzrasta širom svijeta, u njima dostupnim tehnikama: na Brajovom pismu, audio i digitalnoj tehnici.

Gradonačelnik je potom obišao Sportsko društvo slijepih i slabovidnih KS i sa predsjednikom Kenanom Kudusom potpisao Ugovor o realizaciji odobrenih sredstava iz Budžeta Grada Sarajeva za 2020. godinu. Sredstva će biti utrošena na realizaciju edukacijskih, takmičarskih i programskih aktivnosti ovog društva.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj