Potpisan sporazum za izgradnju kotlovnice za Osnovnu školu „Umihana Čuvidina“ i sportsku dvoranu

Potpisan sporazum za izgradnju kotlovnice za Osnovnu školu „Umihana Čuvidina“ i sportsku dvoranu
  • 21 Feb, 2020

U Općini Novi Grad 20. februara je potpisan okvirni sporazum za rekonstrukciju kotlovnice u Osnovnoj školi „Umihana Čuvidina“ u Boljakovom Potoku, gdje je u toku realizacija višemilionskog projekta iz Programa „Novi Grad 2020“.

Kotlovnica se rekonstruira za potrebe škole i objekta koji se gradi uz osnovnu školu, a u sklopu kojeg se gradi moderna sportska dvorana olimpijskih dimenzija, dodatne učionice, obdanište, ambulanta, fitnes centar, podzemne garaže i prateći sadržaji. Za te radove iz općinskog budžeta izdvojeno je oko 300.000 KM, a sporazum za izgradnju kotlovnice potpisali su Dervo Čolakhodžić, šef Odsjeka za investicije Općine Novi Grad i Senad Gačanović, direktor firme CLIMA - TRADE.

„U pitanju je jedan veliki projekat koji se implementira u naselju Boljakov Potok, gdje se uz postojeću osnovnu školu gradi sportska dvorana, ambulanta, obdanište i ostali sadržaji. Kapaciteti postojeće kotlovnice su limitirani i dobivanjem novih prostora neophodno je izvršiti rekonstrukciju kotlovnice na način da se postojeći kotlovi, koji su u lošem stanju, zamijene novim. Radi se o kondenzacijskim kotlovima, a jedan kotao se, također, reparira. Ja se nadam da ćemo efikasno i brzo implementirati ovaj projekat, kako bi do iduće zime nova kotlovnica bila stavljena u funkciju. Nadam se da će izvođač radova dati sve od sebe, da to tako i bude“, izjavio je Čolakhodžić.

Senad Gačanović, iskazao je zadovoljstvo učešćem u ovom projektu. „Nadam se da će učenici i uposlenici imati adekvatne uslove u narednim sezonama grijanja. Potpisali smo okvirni sporazum, rokovi se utvrđuju potpisivanjem ugovora, a Općina će odrediti početak radova“, rekao je.

Izgradnja sportske dvorane sa pratećim sadržajima predstavlja jedan multifunkcionalan sportski centar i jedan je od najznačajnijih kapitalnih projekata Općine Novi Grad, čijom realizacijom će učenici jedne od najvećih škola u Kantonu Sarajevo dobiti bolje uslove za odvijanje nastavnog procesa, a stanovnici naselja nove sadržaje.

Za dovršetak ovog projekta osigurana su finansijska sredstva u iznosu od 5,5 miliona KM, radovi se odvijaju planiranom dinamikom, u toku su unutrašnji radovi, a prema najavama izvođača radova firme Eko-The, trebali bi biti završeni u ovoj godini, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj