Općina Centar - I Općoj bolnici 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' novac za respirator

Općina Centar - I Općoj bolnici 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' novac za respirator
  • 24 Mar, 2020

SARAJEVO, 24. marta (FENA) - U skladu sa zaključkom vanredne sjednice Općinskog štaba civilne zaštite, u budžetu Općine Centar osigurano je 60.000 KM za nabavku respiratora, za potrebe Opće bolnice 'Prim. dr. Abdulah Nakaš'.

Protokol o izdvajanju novca za tu namjenu potpisali su općinski načelnik Nedžad Ajnadžić i direktor Opće bolnice Zlatko Kravić.

Prilikom potpisivanja protokola načelnik Ajnadžić je istakao da je Općina Centar u punom kapacitetu posvećena borbi protiv koronavirusa, poduzima sve mjere i aktivnosti na sprječavanju širenja te zarazne bolesti.

- Prošle sedmice donirali smo novac za nabavku respiratora Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo, a u toku je i nabavka termalnih kamera. Pokrenuli smo i proceduru nabavke zaštitne medicinske opreme za potrebe zdravstvenih ustanova, te medicinskog vozila za Klinički centar Univerziteta Sarajevo. U punom kapacitetu, kao društveno odgovorna lokalna zajednica, smo na raspolaganju. Moramo zajedno učiniti sve što je u našoj moći da spriječimo širenje virusa i ublažimo posljedice - istakao je Ajnadžić, navode iz Općine Centar.

Načelnik Ajnadžić i direktor Kravić iskoristili su priliku i još jednom uputili apel svim građanima da ostanu kući i da izbjegavaju nepotrebna kretanja, posebno zadržavanja i okupljanja na javnim mjestima. 

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj