Apel na vozače za pojačan oprez: Ugažen snijeg i poledice

Apel na vozače za pojačan oprez: Ugažen snijeg i poledice
  • 25 Mar, 2020

SARAJEVO, 25. marta (FENA) - Ugaženog snijega i poledice jutros ima na dionicama preko planinskih prijevoja pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Posebno se izdvajaju dionice u zapadnim i jugozapadnim krajevima. Jak vjetar stvara snježne nanose na putnim pravcima Bihać-Bosanski Petrovac i Bosanski Petrovac-Drvar.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, za teretna vozila sa prikolicom i šlepere zatvoren je GP Izačić-Ličko Petrovo Selo.

Pojačan je saobraćaj teretnih vozila u oba smjera na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, a na izlazu iz BIH kolona teretnih vozila duga je na GP Bosanski Šamac.

Srbija je zatvorila granične prijelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni saobraćaj koji se odvija preko prijelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, a potpuna zabrana kretanja na snazi je od 18 do 05 sati. Na području RS-a zabranjeno je kretanje starijim od 65 godina, dok je u vremenu od 20 do 05 sati na snazi potpuna zabrana kretanja.

Iz IC BiHAMK-a apeliraju na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj