Ajdinović: Zabilježen znatno manji broj putnika koji ulaze u BiH

Ajdinović: Zabilježen znatno manji broj putnika koji ulaze u BiH
  • 25 Mar, 2020

SARAJEVO, 25. marta (FENA) - Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović, izjavio je danas da su federalni sanitarni inspektori na 15 graničnih prijelaza (GP) i sarajevskom aerodromu u proteklih nekoliko dana zabilježili znatno manji broj putnika koji ulaze u Bosnu i Hercegovinu.

Naveo je da je još velika koncentracija putnika na GP Orašje, Bosanski Šamac i Kamensko, dok je na Bijači, Šamcu i Orašju pojačan saobraćaj roba. 

- Ukupno je izdato 14 821 rješenje o izolaciji za putnike koji su ušli u BiH, a dosad je zaprimljeno 157 službenih zabilješki o osobama koje krše mjere izolacije - istakao je Ajdinović.

Dodao je da je nekoliko osoba prijavilo da nisu kršile mjere izolacije već da je došlo do nesporazuma u komunikaciji, što će biti dodatno ispitano. 

Ajdinović je rekao da, osim kontrole putnika, inspektori vrše i zdravstvenu, kvalitativnu i higijensku ispravnost svih roba koje ulaze u BiH.

- Značajne količine roba ulaze u zemlju i građani trebaju znati da životnih namirnica neće nedostajati - poručio je Ajdinović. 

Naglasio je da će kvalitativnu i zdravstvenu ispravnost svih roba koje uđu kontrolirati akreditirane laboratorije. 

Ajdinović je napomenuo da su federalni tržišni inspektori koji provode nadzor nad poštivanjem odluke o zamrzavanju cijena dosad izdali 65 prekršajnih naloga sa kaznama od ukupno 142. 450 KM. 

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj