BIHAMK: Poledica i mjestimično zasnježen kolovoz

BIHAMK: Poledica i mjestimično zasnježen kolovoz
  • 26 Mar, 2020

SARAJEVO, 26. marta (FENA) - U jutarnjim satima na dionicama u višim planinskim predjelima upozorava se na poledicu i mjestimično zasnježen kolovoz.

Duga je kolona teretnih vozila u oba smjera na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, a na izlazu iz BiH kolona teretnih vozila duga je na GP Bosanski Šamac.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene skupine ljudi (zdravstveni radnici, osobe kojima je potrebno liječenje, prekogranični radnici, službe i timova civilne zaštite, pripadnici snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osobe sa boravkom u BiH, osobe koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osobe koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Srbija je zatvorila granične prijelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni saobraćaj koji se odvija preko prijelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, a potpuna zabrana kretanja na snazi je d 18 do 05 sati. Na području RS zabranjeno je kretanje starijim od 65 godina, dok je u vremenu od 20 do 05 sati na snazi potpuna zabrana kretanja.

Iz IC BiHAMK-a apeliraju na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 sati do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Obustava saobraćaja zbog sanacionih radova na snazi je na putnom pravcu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad od 09 do 15 sati.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj