BIHAMK: Moguća poledica na bh. cestama

BIHAMK: Moguća poledica na bh. cestama
  • 27 Mar, 2020

MOSTAR, 27. marta (FENA) - Zbog niskih temperatura moguća je mjestimična poledica na putevima u gorju, dok je u nizinama poledica moguća na prilazima tunelima i preko mostova.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uslovima na putu.

Na dionici autoputa A1 Sarajevo sjever – Lepenica na lokaciji Treševine, saobraćaj je preusmjeren u traku za pretjecanje.

Zbog radova u tunelu Vranduk II (M-17 Zenica – Nemila) od 05.00 sati do 21.00 sat saobraćaj će se odvijati dvosmjerno. Od 21.00 sat do 00.30 sati saobraćaj će se odvijati jednom saobraćajnom trakom naizmjenično, dok će od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel biti obustavljen.

Za vrijeme obustave, vozila do 7,5 t ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo (R-445 Zenica – Tetovo- Nemila), dok se vozila preko 7,5 t preusmjeravaju na dionice Doboj – Šićki Brod – Sarajevo i Žepče – Zavidovići – Olovo – Sarajevo.

Zbog radova na dionici M-16 Jajce – Crna Rijeka u mjestu Zdaljevac, saobraćaj se od 07.00 do 16.00 sati obustavlja po 30 minuta uz 15 minutno propuštanje vozila. Od 16.00 sati saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom naizmjenično.

Zbog izvođenja radova na izgradnji međunarodnog mosta na rijeci Savi, na autoputu E-661 Banja Luka – Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala, saobraćaj se odvija usporeno, uz privremeno postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje saobraćaja zbog radova očekivati je na: M-1.8 Srebrenik – Orašje (tunel Ormanica), M-4 Jelah – Doboj, M-5 Lanište – Ključ, M-6 Masline – Stolac, M-16.2 Uskoplje – Prozor, M-17 Mostar – Jablanica, Buna – Tasovčići i M-18 Kladanj – Stupari.

Zbog radova na deminiranju terena u blizini saobraćajnice mogući su povremeni zastoji tokom dana na M-1.8 Šićki Brod – Srebrenik (Podpeć) i M-14.1 Brod – Odžak (Klakari Donji).

Zbog radova na dionici R-412 Crna Rijeka – Bjelajce zabrana je saobraćaja od 09.00 do 15.00 časova svakim danom osim nedjelje.

Zbog radova na R-425a Tromeđa – Zvirovići obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok se saobraćaj osobnih vozila obustavlja povremeno.

Na području FBiH na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina, a od 18.00 do 05.00 sati potpuna je zabrana kretanja. Na području RS-a zabrana je kretanja starijim od 65 godina, a potpuna zabrana kretanja je od 20.00 do 05.00 sati.

Granični prijelazi sa Srbijom zatvoreni su za sve, osim graničnih prijelaza Karakaj, Vardište i Rača koji su otvoreni samo za robni saobraćaj.

Granični prijelazi sa Hrvatskom i Crnom Gorom zatvoreni su za sve, osim za njihove državljane, strance koji imaju prijavljen boravak i vozače teretnih vozila. Granični prijelazi koji su otvoreni samo za robni saobraćaj sa Hrvatskom su Bijača, Gradiška i Šamac, a sa Crnom Gorom GP Klobuk.

Obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja, saopćeno je iz IC AMSBiH.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj