Ispred Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS postavljen kontejner za trijažu

Ispred Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS postavljen kontejner za trijažu
  • 27 Mar, 2020

SARAJEVO, 27. marta (FENA) - Ispred Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo postavljen je jutros kontejner u kojem će biti organizirana trijaža za pacijente tokom trajanja vanrednog stanja zbog koronavirusa.

Rezultat je to nastavka saradnje između sarajevske Hitne pomoći i Grada Sarajeva.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo dr. Adem Zalihić istakao je da će medicinski radnici sada imati optimalne uslove za rad u ovakvoj situaciji.

- Ovo je nastavak izuzetno dobre saradnje koju imamo sa Gradom Sarajevo i gradonačelnikom Abdulahom Skakom. Važno je da u ovim trenucima racionalno razmišljamo i konstruktivno djelujemo i ovo je primjer toga. Treba biti ozbiljan i odgovoran – naveo je dr. Zalihić.

Kontejner je u potpunosti funkcionalan i prilagođen za upotrebu u skladu sa svim potrebnim standardima.

Gradonačelnik Skaka je naveo kako je Hitna pomoć jedna od institucija koja je na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa te kao takva treba biti na vrhu prioriteta u pružanju podrške i pomoći.

- Naša je obaveza osigurati da sistem djeluje, institucije moraju raditi i u ovakvim okolnostima. Građani se trebaju osjećati sigurno. U ovoj situaciji djelujemo koordinirano i u skladu sa preporukama i naredbama stručnjaka. Pozdravljamo mjere koje vlade poduzimaju, posebno Vlada Kantona Sarajevo. Grad Sarajevo je dio tih napora. Pozivam još jednom građane da slušaju preporuke stručnjaka, da ostanu u kući i pomognu sebi i svojim najmilijim. Uvjeren sam da ćemo, samo odgovornim pristupom i zajedničkim naporima, proći kroz ovu krizu i dočekati bolja vremena - istakao je gradonačelnik Skaka.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj