Općina Centar obezbijedila sanitetsko vozilo za prijevoz pacijenata do novog izolatorija

Općina Centar obezbijedila sanitetsko vozilo za prijevoz pacijenata do novog izolatorija
  • 30 Mar, 2020

Danas je uručeno sanitetsko kombi vozilo koje je Općina Centar nabavila za potrebe Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu sa ciljem provođenja mjera na sprječavanju širenja opasnosti od koronavirusa i efikasnije zaštite i spašavanja ljudskih života, saopćeno je iz ove Općine.

Ovom prilikom je načelnik dr. Nedžad Ajnadžić kazao da će Općina Centar nastaviti podržavati rad Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu u radu sa pacijentima, posebno tokom ovog vanrednog perioda.

– Danas uručujemo vozilo za transport pacijenata za koje se sumnja da su zaraženi koronavirusom do novog izolatorija koji je smješten u prostorijama Građevinskog fakulteta u Sarajevu. Ja bih volio da se ovo vozilo za ove potrebe nikada ne iskoristi, ali obzirom na situaciju moramo biti spremni na sve scenarije. Sa prestankom ove vanredne situacije Klinički centar će ovo vozilo moći staviti u svoju redovnu upotrebu u radu sa pacijentima. Također, namjeravamo nabaviti i četiri termo kamere koje ćemo staviti na raspolaganje osoblju Kliničkog centra, objasnio je Ajnadžić prilikom primopredaje vozila, čemu je također prisustvovala i kantonalna ministrica komunalne privrede i infrastrukture, te komandant Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo Nihada Glamoč.

Nakon primopredaje vozila generalna direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Sebija Izetbegović je svoje goste provela kroz opremljeni izolatorij uređen po najsavremenijim medicinskim standardima i sa 200 kreveta, pokretnim rendgenom i opremljenom laboratorijem, sve zahvaljujući naporima 40 uposlenika Kliničkog centra koji su danonoćno radili kako bi ovaj izolatorij bio što prije stavljen u funkciju. 

U ime Općine Centar danas su primopredaji sanitetskog vozila prisustvovali i pomoćnici načelnika za investicije, komunalni razvoj i planiranje, odnosno za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar Samir Šehović i Jasmina Fazlić. 

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj