Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška duga kolona teretnih vozila na izlazu iz BiH

Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška duga kolona teretnih vozila na izlazu iz BiH
  • 07 Apr, 2020

SARAJEVO, 7. aprila (FENA) - Vremenski uslovi danas su povoljni, a saobraćaj vozila slabiji. Apelira se na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Zbog radova na mostu ispred naplatnog mjesta Zenica jug, na autoputu A-1, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (u mjestu Bjelajce), saobraćaj je od 09 do 15 sati obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Potpuna zabrana kretanja u BiH na snazi je od 20 do 05 sati ujutro.

Na GP Bosanska Gradiška duga je kolona teretnih vozila na izlazu iz BiH.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekogranični radnici, službe i timovi civilne zaštite, pripadnici snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osobe sa boravkom u BiH, osobe koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osobe koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Srbija je zatvorila granične prijelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni saobraćaj koji se odvija preko prijelaza: Vardište, Karakaj i Rača.

Privremeno su zatvoreni svi granični prijelazi za pogranični saobraćaj između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj