Uredno snabdijevanje gasom u Federaciji BiH

Uredno snabdijevanje gasom u Federaciji BiH
  • 08 Apr, 2020

SARAJEVO, 8. aprila (FENA) - Generalni direktor Javnog preduzeća BH Gas Jasmin Salkić naglasio je danas da je snabdijevanje gasom u Federaciji Bosne i Hercegovine uredno, a sve obaveze su plaćene, budući da se radi o stopostotnom uvoznom energentu.

- Timovi su podijeljeni u skladu sa uputama Federalnog štaba civilne zaštite kako bi se održavale tehničke stvari samog gasovoda. Vrlo važna informacija je da je snabdijevanje uredno s obzirom da je u aprilu zabilježena rekordna potrošnja gasa bez obzira što nisu zabilježene niske temperature - dodao je.

Kao pozitivnu vijest izdvojio je da će biti prijedlog za smanjenje cijene gasa za industriju i to za oko 40 KM na hiljadu kubnih metara i to nakon obavijesti dobavljača "Gasprom - Exporta".

- Za građane i distribuciju bit će nastavljena daljnja kalkulacija. Sa Vladom Federacije BiH rješavamo pitanje transporta kroz Mađarsku i nadam se da ćemo rješenjem tog pitanja imati priliku oboriti cijenu prema distributivnim kompanijama - zaključio je Salkić.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj